Riječ kabala raznim ljudima znači mnogo različitih stvari. Najjednostavnije, Kabala je drevna mudrost koja nam otkriva kako djeluju život i svemir. U doslovnom značenju, riječ kabala znači “primati”. To je učenje kako primiti, odnosno, kako postići ispunjenje u životu.

Ponekad zanemarujemo činjenicu da  baš i nismo ispunjeni koliko bismo mogli biti. Većinu je ljudi u nekom trenutku obuzeo takav osjećaj. Nažalost, što se više trudimo postići ispunjenje, taj osjećaj kao da bježi od nas.

Kada govorimo o ispunjenju, ne mislimo na trenutni osjećaj sreće ili privremeni osjećaj blagostanja – ipak je svatko od nas uživao u trenucima sreće. Kad pričamo o spajanju s energijom ispunjenja, mislimo na našu povezanost na duži, trajniji način.

Kabala je drevan, no istovremeno i potpuno nov predložak za život. Uči nas da sva područja našeg života – zdravlje, veze, posao – dolaze iz istog koša i imaju isti korijen. To je tehnologija o tome kako svemir funkcionira u svojoj srži, potpuno nov način gledanja na svijet koji nam može pomoći da se povežemo s trajnim ispunjenjem  koje možda tražimo.

Zaključak u kabali jest – ne možete znati kvalitetu nečega dok niste sami probali. Znanje koje kabbalah.com daje, informacije koje vam pružamo i alati koje dijelimo s vama moraju postići praktične rezultate u vašim životima, rezultate koje možete osjetiti.

Jedna od lijepih stvari kod učenja Kabale jest da ne trebate napustiti vašu trenutačnu religiju ili vjerovanje. Kabala će vam naprosto produbiti razumijevanje o svemiru i osigurati više informacija i alata kako biste razumjeli zašto vam se određene stvari događaju i kako se možete povezati sa svjetlošću Stvoritelja te primiti ispunjenje koje tražite.

Kabala nas uči univerzalnim načelima koja su primjenjiva na sve ljude svih vjera i religija, bez obzira na nacionalnost ili mjesto odakle dolaze. Ljepota učenja kabale jest upravo u tome da ne možete biti prisiljeni misliti na određeni način. Sve što možemo napraviti jest jednostavno podijeliti informaciju s vama uz nadu da ćete je primijeniti u vašem životu kako biste ga učinili boljim. To je svrha svega što ćete otkriti na kabbalah.com

 

O ČEMU SE ZAPRAVO RADI?

Svi mi želimo bolje razumjeti sami sebe, živjeti ispunjenije živote, imati cjelovitije iskustvo o tome tko smo i zašto smo ovdje. Svi želimo biti sretni, živjeti istinski i svi, zapravo, želimo iste stvari od života:

  •  želimo voljeti i biti voljeni
  •  želimo imati kvalitetne odnose s drugima
  •  želimo imati financijsku sigurnost i uživati u tim blagodatima
  •  želimo dobro zdravlje
  •  želimo da naša djeca budu sretna i sigurna

…i imamo pitanja, toliko puno pitanja. U dubini duše svi želimo razumjeti značenje naših života.

Kao dijete, sigurno ste se pitali:”Zašto sam rođen? Koja je svrha mog života?”. Potom smo odrasli i postali okupirani drugim stvarima. Moramo platiti stanarinu, stvoriti vlastiti život, biti uspješni, imati dobru karijeru, kupiti namirnice.
Ponekad zbog iscrpljenosti upadamo u rutinsku, robotičku egzistenciju i prestajemo si postavljati ta temeljna pitanja koja su nas fascinirala u doba djetinjstva.

Ali, moramo li prestati? Ne bi li nam bilo bolje nastaviti rasti i razvijati se, da se i dalje nastavimo pitati koja je svrha našeg života i da je polako počnemo definirati? Da se spojimo s našim pravim potencijalom?

Mi smo se svi do neke granice pomirili sa sudbinom života koji donosi uspone i padove. Jedan se dan osjećamo sjajno u vlastitoj koži, sljedeći dan smo pomalo depresivni. Jedan dan smo sretni s našim partnerom, sljedeći dan prekidamo. Jedan je dan novac na računu u banci, drugi dan ga više nema.

Mora li život biti toliko uzdrman? Mogu li situacije jednostavno započeti i nastaviti se svakim danom razvijati uvijek na bolje? Je li to moguće? Postoji li način da ostvarim upravo ono što želim u životu?

Da, postoji način. Ne samo to, nego uvijek imamo mogućnost promijeniti svoju sudbinu i dostići svoj puni potencijal. Svi to mogu učiniti – nitko nije premlad ili prestar ili previše u škripcu zbog bilo kojeg razloga. Svi mi imamo mogućnost pronaći smisao i postići ispunjenje vlastite egzistencije koje je sigurno iznad naših najluđih očekivanja i snova. Ne moramo živjeti kao roboti ili žrtve, ne moramo se osjećati zbunjeno zbog života koji se čini potpuno besmislenim i punim nasumičnih uspona i padova. Mi nemamo ograničenja, možemo se slobodno vinuti u visine.

Kako? Po našem skromnom mišljenju, jedan od načina je mudrost Kabale.